Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Ruský boršč


Suroviny

  • 250 g brambor
  • 250 g bílého zelí
  • 400 g červené řepy
  • 150 g mrkve
  • sůl
  • pepř
  • 100 g rajského protlaku
  • 400 g předního hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • voda
  • trochu oleje
  • 2 bobkové listy
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček černého pepře
  • svazek kopru a petržele
  • jemná kysaná smetana na ozdobu

Postup

  • 1

    Hovězí maso vaříme ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí. Z vývaru pravidelně odebíráme pěnu.
    Měkké maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do vývaru, přidáme kostky brambor, nakrouhané zelí a vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Zatím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a k ní poté nasypeme kostičky oloupané mrkve a nastrouhanou červenou řepu, přidáme trochu vývaru, rajský protlak a podusíme.

  • 3

    Obsah pánve zamícháme do vývaru, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem a solí. Necháme spojit všechny chutě a podáváme každou porci ozdobenou kopečkem zakysané smetany.

pečivopolévkaruskásvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno