Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Ruské pirohy plněné houbami, klobásou a zelím


Suroviny

  • Na těsto
  • 350 g hladké mouky
  • 200 ml vlažného mléka
  • 15 g droždí
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • 1 vejce + vejce na potření
  • olej na vytření plechu
  • Náplň
  • 2 větší klobásy
  • 30 dkg kysaného zelí
  • hrst sušených hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • Na dip
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce kopru
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • Na salát
  • 300 g kysaného zelí
  • 200 g mrkve
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  • 1

    Do misky dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a pětinu mouky. Necháme vzejít kvásek, směs osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a zbytek mouky. Hněteme, dokud se těsto nelepí, pak ho necháme 1 hodinu kynout.

  • 2

    Poté rozdělíme těsto na menší kuličky, které rozválíme do oválného tvaru tenkého asi 2 milimetry. Na placku dáme směs, kterou jsme si připravili z cibule, kysaného zelí, nakrájené klobásy, soli, pepře a kmínu.

  • 3

    Vytvoříme pirohy, který necháme ještě deset minut dokynout a pak je pečeme 25 minut na 200 °C.

  • Salát
  • 1

    Zelný salát připravíme tak, že propláchnuté kysané zelí smícháme se strouhanou mrkví, olejem, cukrem, solí, pepřem.

diphoubypečivopříloharuskásvětová kuchyněuzené masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno