Z boku vytvoříme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánev dáme trochu másla a slaninu, pak přidáme játra a restujeme tři minuty. Vyjmeme je a rozmixujeme.
Žemle krátce vymáčíme ve smetaně, přidáme vejce, směs z jater a osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Dáme do lednice vychladnout a pak nádivku navrstvíme na plát masa.
Srolujeme, svážeme, opečeme na másle a dáme péci s nadrobno nakrájenou cibulí, kterou jsme též opekli v základu. Pečeme hodinu na 160 °C. Podléváme pivem.
Na závěr vydusíme šťávu, přidáme trochu hladké mouky, provaříme a dáme ještě kousek másla.
Jako přílohu doporučuji vařené nové brambory s máslem sypané petrželkou.