Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Roláda EMIL


Suroviny

  • Roláda Emil
  • 500 g libového vepřového boku
  • 1 menší cibule
  • 2 žemle
  • 250 g drůbežích jater
  • 2 vejce
  • 150 ml světlého piva.
  • plnotučná hořčice
  • 100 g anglické slaniny
  • máslo
  • smetanu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • Příloha
  • 1 kg nových brambor
  • máslo
  • plocholistá petržel
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup

  • 1

    Z boku vytvoříme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánev dáme trochu másla a slaninu, pak přidáme játra a restujeme tři minuty. Vyjmeme je a rozmixujeme.

  • 2

    Žemle krátce vymáčíme ve smetaně, přidáme vejce, směs z jater a osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Dáme do lednice vychladnout a pak nádivku navrstvíme na plát masa.

  • 3

    Srolujeme, svážeme, opečeme na másle a dáme péci s nadrobno nakrájenou cibulí, kterou jsme též opekli v základu. Pečeme hodinu na 160 °C. Podléváme pivem.

  • 4

    Na závěr vydusíme šťávu, přidáme trochu hladké mouky, provaříme a dáme ještě kousek másla.

  • 5

    Jako přílohu doporučuji vařené nové brambory s máslem sypané petrželkou.

Vařené brambory ve slupce

bramborová kašebramboryčesnekroládašťouchané bramboryuzeninyvepřové masovnitřnosti
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno