Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rizoto ryze České


Suroviny

  • hrnek (300 ml) kulatozrnné rýže
  • 500 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
  • 1 střední cibule
  • svazek naťové cibulky
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • pepř
  • sůl
  • cca 200 ml vývaru nebo vody + gelový hovězí bujon
  • sklenička sterilované zeleniny ve sladkokyselém nálevu (zde žampionový salát fa Smak)

Postup

  • 1

    Rýži uvaříme dle zvyklostí (já dělala v rýžovaru). Maso nakrájíme na malé kostky.

  • 2

    V tlakovém hrnci (můžeme i „normálním“) rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou naťovou cibulku a necháme zesklovatět.

  • 3

    Přidáme maso, které okmínujeme, opepříme, přidáme gelový bujon a podlijeme vodou. Máme-li vývar, bujon samozřejmě nedáváme. necháme dusit doměkka. Do sítka vyklopíme zeleninu a necháme odkapat nálev. Když je maso měkké, přes sítko přecedíme šťávu.

  • 4

    K masu přidáme sterilovanou zeleninu, uvařenou rýži a všechno promícháme, případně dosolíme. Nakonec přidáme zelenou část naťové cibulky, kterou nakrájíme na drobná kolečka. Na talířích přelijeme šťávičkou z masa a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

rizotorýžesýrvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno