Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Řízek smažený a následně pečený


Suroviny

  • 4 vepřové plátky (kýta, krkovice, plecko...)
  • 2 vejce
  • sůl
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sádlo na smažení
  • 50 g másla

Postup

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zprudka z obou stran opečeme dozlatova.

  • 2

    Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme. V troubě dopékáme při teplotě 200°C cca 40 minut.

  • 3

    Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu. Podáváme např. se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší. Nebo s čím chcete.

bramborová kašebramborový salátbramboryřízeksalátsmaženéšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno