Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Řezy s vaječným likérem


Suroviny

  • Piškot:
  • 5 vajec
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce horké vody
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • marmeláda na potření
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
  • 200 ml vaječného koňaku
  • 250 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • Pařížská šlehačka:
  • 2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • Postup přípravy receptu

Postup

  • 1

    Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm).

  • 2

    Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora). Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

  • 3

    Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)

    Ozdobíme dle fantazie…

moučníkřezysladkévejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno