Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rajská omáčka


Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 3 hřebíčky
  • 2 cm celé skořice
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 velký rajský protlak
  • 1 malý kečup
  • 4 lžíce cukru (dle chuti)
  • 3 lžíce strouhaného perníku
  • sůl

Postup

  • 1

    Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme hřebíček a skořici, přidáme protlak a zarestujeme.

  • 2

    Přidáme vývar, kečup, sůl, cukr, perník a na mírném plameni prováříme 20 minut. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě (sůl, cukr). Pak propasírujeme přes jemné sítko.

  • 3

    Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkavepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno