Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rajčatová polévka


Suroviny

  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • event. třtinový cukr dle chuti
  • K podávání
  • lístky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • striuhaný parmazán nebo pecorino

Postup

  • 1

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a celer, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor. Restujeme cca 10 minut. Přidáme rajčata a rajčatovou passatu a vývar. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme doměkka cca 30 minut.

  • 2

    Vše dohladka promixujeme tyčovým mixérem. Kdo chce, přidá dle vlastní chuti cukr, eventuálně dosolí. Na talířích zakápneme olivovým olejem, přidáme natrhané lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán nebo pecorino.

krutonypolévkarajčatasýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno