Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pštrosí vejce


Suroviny

  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • 400 gramů mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žemle
  • mléko
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • sádlo

Postup

  • 1

    Mleté maso smícháme s cibulkou, kterou jsme si osmažili na sádle, přidáme vejce, žemli namočenou v mléce, pak ostatní suroviny a řádně prohněteme. Necháme odpočinout v lednici.

  • 2

    Na dlani si vytvoříme placku z masové směsi, zabalíme do ní celé vejce a vytvoříme kouli.

  • 3

    Ty pak pečeme na sádle asi 40 min ve středně vyhřáté troubě. Podléváme.

  • Ideální přílohou jsou pečené brambory.

Vařené brambory ve slupce

bramborymleté masošťouchané bramboryvejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno