Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Povidlové buchty pečené v remosce


Suroviny

  • 1 hrnek (250 ml) polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 50 gramů másla
  • 2 žloutky
  • 20 gramů droždí
  • 200 ml mléka nebo smetany
  • citrónová kůra
  • vanilkový cukr
  • povidla
  • rum
  • cukr
  • voda

Postup

  • 1

    Obě mouky prosejeme do mísy, pak vytvoříme důlek, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Pak přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, zbytek mléka, citronovou kůru, cukr, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Povidla v případě potřeby osladíme, a zředíme rumem.

  • 3

    Vykynuté těsto přeložíme na moukou podsypaný vál, rozválíme, vytvoříme devět čtverců, které naplníme povidly, zabalíme a dáme do vymazané remosky, kde necháme ještě buchty 20 minut kynout. Potřeme tukem a pečeme v remosce 30 minut. Hotové buchty potřeme rumem s cukrem

moučníksladkéšvestky
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno