Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Polníčkový salát s vejci


Suroviny

  • 80 g mix listových salátů polníček
  • 150 g uzeného špeku nebo slaniny
  • 4 vejce
  • Zálivka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • balzamikový krém (nemusí být) dle chuti

Postup

  • 1

    Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme, nejlépe v centrifuze na salát, nemáme-li, vysušíme, jak umíme. Vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Na suché teflonové pánvi vyškvaříme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu. Zálivku prošleháme všechno spolu do krémové konzistence a do rozpuštění se cukru. Balzamikový krém do zálivky nedáváme. Ten můžeme použít až na finální úpravu salátu na talíři.

  • 3

    Do salátových misek rozložíme salát, poklademe na čtvrtiny nakrájeným vejcem, které z mlýnku opepříme, posypeme křupavou slaninou a zalijeme zálivkou. Můžeme pokapat balzamikovým krémem, ale není to nutné.

  • 4

    Zálivku přidáváme až těsně před konzumací, ať máme krásný salát a ne nevzhledné bláto. Jíme jen tak nebo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masovým minutkám.

pečivosalátvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno