Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Polévka z řapíkatého celeru s krupicovou jíškou


Suroviny

  • balení řapíkového celeru
  • 2 litry zeleninového vývaru nebo voda + zeleninový gelový bujon Knorr
  • 2 menší mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce dětské krupice
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme očištěný a na drobné proužky nakrájený celer a restujeme cca 10 minut. Vsypeme krupici a chvilku restujeme.

  • 2

    Zalejeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Podle chuti dosolíme. Můžeme podávat s rohlíkovými krutonky.

krutonypečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno