Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Polévka z pečené dýně


Suroviny

  • 800 g dýně hokaido
  • 6 stroužků česneku
  • svazek čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, oregano)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml 33% smetany
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 3 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka, ale neloupeme. Omyjeme, nakrájíme na kostky 3×3 cm. Přendáme do pekáčku, přidáme olej, bylinky, osolíme, česnek neloupeme a přidáme k dýni.

  • 2

    Promícháme a dáme do trouby na 200 st. a pečeme cca 30 minut. Po upečení vyjmeme bylinky a česnek vymáčkneme ze slupky.

  • 3

    Pak dýni přemístíme do horkého zeleninového vývaru, přidáme strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, případně dosolíme. Tyčovým mixérem promixujeme dohladka.

  • 4

    Přidáme smetanu a na závěr ještě propasírujeme přes jemné sítko. Na talířích přizdobíme smetanou a loupanými dýňovými semeny.

dýněpečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno