Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Plněný paprikový lusk a rajská omáčka


Suroviny

  • Na plněnou papriku
  • 8 - 10 různobarevných paprik
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1/2 hrnku /250 ml/ dlouhozrnné rýže
  • 50 ml 12% smetany na vaření
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžíce sádla nebo kvalitního oleje
  • Na omáčku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1000 ml 100% rajčatové šťávy
  • rajčatový protlak
  • kvalitní kečup
  • 3 hřebíčky, kousek celé skořice
  • sůl a cukr dle chuti
  • 2 lžíce strouhaného perníku

Postup

  • Plněné papriky
  • 1

    Maso promícháme se smetanou, kořením, česnekem a necháme uležet /klidně přes noc/.

  • 2

    Pak přidáme vejce, vychladlou, uvařenou rýži, doladíme chutě a pomocí koktejlové lžičky nebo rukojetí vařečky napěchujeme masovou směs do paprik.

  • 3

    Naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a nové koření, tuk, podlijeme trochou vody a pod pokličkou pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 40 minut. Pak odklopíme, snížíme teplotu a pečeme ještě 15 minut.

  • Omáčka
  • 1

    Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme koření, zalejeme rajčatovou šťávou, přidáme protlak, hrnek kečupu, přidáme hřebíček a skořici, sůl, cukr.

  • 2

    Na mírném ohni necháme provářet cca 15 minut. Přidáme výpek z paprik, doladíme chutě a propasírujeme přes jemné sítko. Jako příloha se hodí dušená rýže, knedlík.

houskové knedlíkyknedlíkymleté masoomáčkavepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno