Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pizza se slaninou a olivami


Suroviny

  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky (2 hrnky)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 10 g kvasnic
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 120 ml vlažné vody (orientační, dle savosti mouky(
  • Sugo (rajčatový základ)
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • Na podklad
  • 2 cibule
  • 300 g libové anglické slaniny
  • 150 g oliv
  • 300 g tvrdého sýru
  • 1 pikantní klobása
  • oregano

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme, vytvoříme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, vlažné vody, necháme vzejít kvásek, doplníme ostatními surovinami, řádně prohněteme, pak dáme na pár hodin vykynout do lednice.

  • 2

    Sugo si připravíme tak, že na lžíci oleje necháme zesklovatět cibuli, česnek, přidáme rajčata, cukr, sůl, tymián, pepř, necháme zredukovat a odstavíme. Ostatní suroviny si nakrájíme.

  • 3

    Z těsta vytvoříme tři bochánky, které rozválíme na tenký plát. Pizzu pomažeme rajčatovým základem, zdobíme cibulí, slaninou, nakrájenou klobásou, olivami a nakonec zasypeme sýrem.

  • 4

    Pečeme 10-13 minut na 220 °C. Hotovou pizzu posypeme oreganem.

pikantnípizzarajčatasýruzeniny
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno