Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pizza s cibulí, žampiony, šunkou nivou a goudou na smetanovém základu


Suroviny

  • 2 Pizzy
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 10 g kvasnic
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 120 ml vlažné vody (orientační, dle savosti mouky)
  • Smetanový základ:
  • svaříme si smetanu na šlehání -250 ml na dvě třetiny objemu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř, pak zahustíme solamylem a necháme zchladnout.

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme, vytvoříme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, vlažné vody, necháme vzejít kvásek, doplníme ostatními surovinami, řádně prohněteme, pak dáme na pár hodin vykynout do lednice.

  • 2

    Ostatní suroviny si nakrájíme. Z těsta vytvoříme dva bochánky, které rozválíme na tenký plát.

  • 3

    Pizzu pomažeme smetanovým základem, zdobíme cibulí, šunkou, žampiony, které jsme si orestovali a posypeme oběma druhy sýra. Pečeme 10-13 minut na 220 °C.

  • 4

    Hotovou pizzu posypeme oreganem.

houbyitalskánivapizzarajčatasvětová kuchyněsýr
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno