Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pizza Napolitana


Suroviny

  • Na těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžíce soli
  • 10 g sušeného droždí
  • Na sugo
  • 400 g plechovka pasírovaných rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • sůl dle chuti
  • koření na pizzu nebo po lžičce sušeného oregana, bazalky...
  • Dále
  • 200 g mozzarely
  • 150 g ančoviček
  • čerstvou bazalku na ozdobení

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme sůl, cukr, droždí a postupně pak olej a vodu. Můžeme použít domácí pekárnu ( v pořadí tekuté, pak sypké suroviny a program Těsto). Vypracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple kynout hodinu.

  • 2

    Z tohoto množství jsem odebrala polovinu a dala zamrazit. Po vykynutí těsto vyválíme dotenka na dvě placky o průměru cca 28 cm. Není potřeba podsypávat pracovní desku či vál. S těstem se velmi dobře pracuje.

  • 3

    Placky přemístíme na plech, který si vysteleme papírem na pečení nebo do speciální formy na pizzu.

  • Sugo
  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a necháme zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Přidáme sekaná rajčata, cukr, sůl a bylinky. Necháme odpařit tekutinu a mícháme, dokud nám omáčka nezhoustne asi 15 minut. Necháme zchladnout.

  • 2

    Na těsto rozetřeme lžíci chladné sugo, přidáme ančovičky, bazalkové lístky a natrhanou mozzarelu.
    Pečeme v troubě na 275 °C cca 7 minut.

italskápizzarajčatarybasvětová kuchyněsýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno