Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pizza fofrem


Suroviny

  • pizzové těsto kynuté ( koupené.. hotový výrobek )
  • 2 lžíce olivového oleje
  • plechovka Pomodorini di Colina
  • plechovka Valfrutta - krájená rajčata ( foto )
  • D.M. Hermes - originální řecké feferoni jemně pálivé ( foto )
  • 150 g tyrolské šunky
  • 2 lžičky Aglio ( Koření od Antonína - foto )
  • po lžičce sušené bazalky, oregana, tymiánu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 balíčky mozzarelly v nálevu ( gramáž po 100 g )
  • sůl, lžičku krupicového cukru
  • hrst rukoly

Postup

  • 1

    Kulatou formu na pečení pizzy potřeme zlehka olivovým olejem a těsto z balíčku přemístíme na formu, upravíme okraje.
    Pokameme olivovým olejem.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olivový olej, přihodíme najemno nakrájenou cibuji, smažíme dosklovata, přidáme nasekaný česnek, krátce prosmahneme.

  • 3

    Přidáme z plechovky krájená rajčata,sůl, cukr, koření a za občasného mícháme do vysmahnutí a odpaření se veškeré tekutiny. Necháme vychladnout.

  • 4

    Mozzarellu si nakrájíme na plátky, scedíme pomodorini, což jsou vlastně cherry rajčata v rajčatové omáčce ( tu můžeme použít např. do polévky nebo rajské omáčky ).

  • 5

    Feferonkám odřízneme stopky, jinak je necháme jak jsou, nekrájíme, zrníčka necháme také.

  • 6

    Na těsto ve formě přemístíme rajčatovou směs a přidáme šunku, mozzarellu, pomodorini, feferonky. Troubu si předehřejeme na 220°C ( horkovzduch ).Pečeme cca 15 minut.

  • 7

    Poházíme rukolou a můžeme podávat.

pizzarajčatasýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno