Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pivní štrúdl s jablky


Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 60 g sádla
  • sůl
  • 16 lžic 12 stupňového piva
  • Náplň
  • 8 kyselejších jablíček
  • strouhanka
  • skořicový cukr
  • cukr
  • máslo na potření
  • rum
  • vejce

Postup

  • 1

    Těsto připravíme tak, že si do mouky uděláme důlek, nakrájíme do něj máslo a sádlo, přilijeme 16 lžic piva (postupně), osolíme a vypracujeme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Na pomoučněném válu vytvoříme z těsta plát 2-3 milimetry silný, posypeme osmaženou strouhankou, přidáme nakrájená jablka, posypeme cukrem a skořicovým cukrem, přidáme opět strouhanku, polijeme rozpuštěným máslem, svineme a závin pečeme 45 minut na 165 °C.

  • 3

    Potíráme rozšlehaným vejcem. Když štrúdl vypneme, pomažeme ho máslem a pokapeme rumem. Sypeme moučkovým cukrem.

alkoholjablkamoučníksladké
  • author Tomáš Mika

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno