Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pivní rohlíky


Suroviny

  • 3,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek světlého piva
  • 4 cl oleje
  • 3/4 ks kostky droždí
  • 1 ks žloutek
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička soli
  • hrubozrnná sůl a kmín na posypání
  • Na potření
  • 1 lžička mléka
  • 1 ks bílku
  • špetka soli
  • Ostatní
  • papír na pečení
  • mouka na pomoučení pracovní desky

Postup

  • 1

    Do hrnku nalijeme mírně ohřáté pivo, nasypeme rozdrobené droždí a přidáme 1 lžíci mléka, necháme vzejít kvásek. Do důlku v mouce promíchané se solí nalijeme kvásek, přidáme vaječný žloutek a olej, vypracujeme těsto, které necháme 40 minut kynout v teple zakryté utěrkou.

  • 2

    Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí, jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky ve tvaru trojúhelníku, ty pak postupně srolujeme do tvaru rohlíků.

  • 3

    Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Připravené rohlíky na závěr posypeme hrubou solí a kmínem.

  • 4

    V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 5-7 minut, pak teplotu v troubě mírně snížíme a rohlíky dopečeme dozlatova.

alkoholpečivopříloha
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno