Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pikantní vepřová směs na bramboráku


Suroviny

  • 300 g vepřové kýty
  • 1 větší cibuli
  • 1 červenou kapii
  • 1 žlutou kapii
  • 1 malý protlak
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička solamylu
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička cukru
  • 2 žampiony
  • sůl
  • pepř
  • worchester
  • olej
  • Na bramboráky
  • 4 větší brambory
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • polohrubá mouka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a zprudka opékáme 3 minuty maso, které jsme si osolili. Vyjmeme jej, přidáme olej a vkládáme jednotlivou zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí.

  • 2

    Přidáme protlak, cukr, nepatrně podlijeme vodou, či vývarem a dusíme pět až deset minut.

  • 3

    Pak osolíme, vrátíme do směsi maso a necháme prohřát (v případě potřeby zahustíme vodou se solamylem).

  • Bramboráky
  • 1

    Nastrouháme si brambory, vmícháme ostatní suroviny, tvoříme pak placičky, které smažíme zvolna dozlatova na oleji. Na bramborák pak položíme vrstvu směsi.

bramborákybramborypečivopikantnívepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno