Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pikantní kachní vývar s houbovo-masovými knedlíčky a skleněnými nudlemi


Suroviny

  • 1 kg kachních dílů na polévku
  • 1 velkou mrkev
  • 1 velkou petržel
  • 1/2 malého celeru
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • kachní sádlo
  • obrané kachní maso
  • hrst sušených hub
  • 1 vejce
  • strouhanku dle potřeby
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • majoránka
  • muškát
  • chilli papričky
  • skleněné nudle
  • sójová omáčka

Postup

  • 1

    Zeleninu očistíme, polovinu nakrájíme na nudličky, polovinu necháme vcelku. Do kastrolu dáme tuk a opečeme zeleninu vcelku,cibuli, polovinu česneku, pak přidáme maso, opékáme. Když je vše opečené, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, sebereme pěnu, osolíme, přidáme koření a necháme „táhnout“ tři hodiny.

  • 2

    Odstavíme, necháme vystydnout, pak zbavíme polévky tuku tak, že ho sebereme svrchu.

  • 3

    Obrané maso najemno nasekáme, přidáme podušené houby na cibulce, vejce, strouhanku, sůl, pepř, muškátový květ, necháme odpočinout a vytváříme kuličky, které zavařujeme spolu se zeleninou nakrájenou na nudličky,zbylým rozetřeným česnekem a drcenými chilli papričkami 5 minut v polévce.

  • 4

    Zvlášť podle návodu připravíme nudle. Na talíř dáme nudle a zalijeme horkou polévkou. Můžeme dochutit sójovou omáčkou.

houbyknedlíčkypečivopikantnípolévka
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno