Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Petrželkový knedlík


Suroviny

  • 2 žemle
  • 500 gramů hrubé mouky
  • 250-300 ml mléka dle savosti mouky
  • 30 gramů droždí
  • špetku cukru
  • 1 žloutek, jedno celé vejce
  • sůl
  • hrst posekané čerstvé plocholisté petržele

Postup

  • 1

    Do mouky vytvoříme důlek, do něhož nadrobíme droždí, posypeme cukrem, podlijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Přidáme ostatní suroviny včetně soli, dobře promícháme a nakonec přisypeme nadrobno nakrájenou žemli a posekanou petrželku.

  • 3

    Řádně prohněteme a na teplém místě necháme vykynout.

  • 4

    Na pomoučněném vále si vytvoříme dva knedlíky, které necháme půl hodiny kynout a poté zavařujeme v osolené vodě 25 minut.

  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Doba vaření: 1 hod
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty
  • 212:Kcal

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno