Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Perkelt s noky


Suroviny

  • Na perkelt
  • 400 gramů vepřové plece
  • 2 červené papriky
  • 3 cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, voda
  • sádlo
  • Noky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vody (orientačně)
  • sůl

Postup

  • Perkelt
  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na sádle necháme zezlátnout cibuli, když skoro tmavá, přidáme protlak, papriku, promícháme a dáme maso. Opékáme, pak trochu podlijeme a necháme vydusit do tuku.

  • 2

    Pak vše podlijeme (ne moc, perkelt má mít hustou šťávu), dusíme do měkka.

  • 3

    V případě potřeby zahustíme chlebem.

  • Noky
  • 1

    Všechny suroviny smícháme, řádně propracujeme a vytvoříme tužší těsto, které zavařujeme do vroucí osolené vody zkrz haluškovač nebo hrubé struhadlo. Vaříme asi pět minut.

knedlíkymaďarskánokysvětová kuchyněvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno