Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečený vepřový bok, dušené kysané zelí, chlupatý knedlík


Suroviny

  • 800 gramů vepřového boku bez kosti
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř, kmín, mletá paprika, sušený česnek
  • Na zelí
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 1 cibule
  • kmín
  • 1 brambora
  • sůl, cukr
  • 1 lžíce sádla
  • Na knedlíky
  • 600 gramů brambor vařených ve slupce
  • 200 gramů brambor syrových
  • rohlíky
  • 1 vejce
  • 100 gramů solamylu
  • 150 gramů hrubé mouky

Postup

  • 1

    Maso osolíme a vhněteme do něj ostatní sypké koření.

  • 2

    Necháme 12 hodin v chladu odležet, pak dáme do pekáčku s cibulí, česnekem sádlem, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme asi hodinu a půl. Na závěr přidáme teplotu a dopečeme na „kůrčičku“.

  • 3

    Při pečení podléváme a odškrabujeme výpek (šťáva dostane pěkně tmavou barvu).

  • Zelí
  • 1

    Do hrnce dáme sádlo, nakrájenou cibuli, zlehka propláchnuté pokrájené zelí, podlijeme vodou, prosypeme kmínem a dusíme do měkka.

  • 2

    Na závěr dochutíme solí a cukrem, přidáme nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme.

  • Knedlíky
  • 1

    Část brambor si uvaříme den předem ve slupce.

  • 2

    Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 3

    Vymačkáme z nich vodu, přidáme nakrájenou žemli, sůl, vařené brambory a vejce, promícháme a tvoříme knedlíky, které zavařujeme v osolené vodě asi deset minut.

Bosáky (drbáky, chlupáče)

  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno