Uzené maso potřeme nesoleným utřeným česnekem, posypeme kmínem, podlijeme vývarem a pečeme s cibulí do měkka.
Šťávu z masa necháme zredukovat, pak trochu podlijeme vývarem, odškrabeme výpek přichycený na stranách pekáčku, zahustíme trochou mouky a dobře provaříme.
Na sádle zpěníme druhou cibuli, přidáme propláchnuté a překrájené zelí, kmín, osolíme a dusíme do měkka. Když je zelí měkké, zahustíme jej strouhanou bramborou, dochutíme cukrem a necháme provařit.
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a pak je zbavíme veškeré vody. Dáme směs do mísy, rozdělíme na čtyři stejné části. Jednu část vyjmeme a doplníme ji solamylem, pak přidáme sůl, nakrájenou žemli, promícháme a tvoříme malé kulaté knedlíky, které zavařujeme deset minut v osolené vodě.