Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečený uzený bok, chlupaté knedlíky, dušené kysané zelí


Suroviny

  • 600 gramů uzeného boku
  • sůl, kmín, česnek
  • Na knedlíky
  • 800 gramů syrových brambor
  • solamyl
  • 1 žemle
  • Na zelí
  • 500 gramů zelí
  • sádlo
  • 1 cibule
  • sůl, cukr, kmín
  • syrová brambora

Postup

  • 1

    Uzené maso potřeme nesoleným utřeným česnekem, posypeme kmínem, podlijeme vývarem a pečeme s cibulí do měkka.

  • 2

    Šťávu z masa necháme zredukovat, pak trochu podlijeme vývarem, odškrabeme výpek přichycený na stranách pekáčku, zahustíme trochou mouky a dobře provaříme.

  • Zelí:
  • 1

    Na sádle zpěníme druhou cibuli, přidáme propláchnuté a překrájené zelí, kmín, osolíme a dusíme do měkka. Když je zelí měkké, zahustíme jej strouhanou bramborou, dochutíme cukrem a necháme provařit.

  • Knedlíky:
  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a pak je zbavíme veškeré vody. Dáme směs do mísy, rozdělíme na čtyři stejné části. Jednu část vyjmeme a doplníme ji solamylem, pak přidáme sůl, nakrájenou žemli, promícháme a tvoříme malé kulaté knedlíky, které zavařujeme deset minut v osolené vodě.

Jemný bramborový knedlík

bramborové knedlíkyknedlíkyuzené masouzeninyzelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno