Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečený česnekový bok za studena


Suroviny

  • 1 kg prorostlého boku bez kosti
  • 8 stroužků česneku (pokud je silný, stačí pět)
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • lžíce soli (20 gramů)
  • alobal
  • nakládané houby
  • okurky
  • feferonky
  • sůl

Postup

  • 1

    Všechen česnek utřeme se solí, přidáme pepř, kmín a vše důkladně propracujeme do masa. Na kilo masa by mělo být 20 gramů soli. Zabalíme do alobalu a necháme nejméně 24 hodin v chladu.

  • 2

    Pak pečeme i s alobalem ve středně vyhřáté troubě. Po hodině alobal odstraníme, trochu podlijeme a dopečeme 30 minut na „kůrku“.

  • 3

    Necháme bok vystydnout, dáme ho do lednice a po deseti hodinách můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem, nakládanými houbami, kyselými okurkami a hořčicí.

česnekpečivopředkrmvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 24 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno