Těsto uděláme v pečce zvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí. Můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce. Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19).
Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme. Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty zalijeme horkým mlékem do 3/4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne.
Pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut dozlatava. Pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.