Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou


Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 1/2 hokaido dýně
  • 1 palice česneku
  • 4 větvičky tymiánu
  • 1/2 lžičky muškátového květu
  • sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 300 ml mléka
  • 200 g gorgonzoly
  • 100 g pecorina
  • hrst nahrubo podrcených vlašských ořechů
  • hrst kuliček bílého hroznového vína (sultánek, ty jsou bez peckové)

Postup

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, neloupanou vydlabanou dýni překrájíme, česnek oloupeme a necháme celé stroužky. Vše dáme do pekáčku, osolíme, ochutíme muškátovým květem, přidáme tymián a zakápneme olejem. V troubě na 220 °C pečeme cca 30 minut. Sem tam zeleninu prohodíme.

  • 2

    Do rendlíku dáme mléko, nakrájenou gorgonzolu a nastrouhané pecorino. Na mírném plameni zahříváme, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne. Podle chuti přidáme sůl, ale není to nutné, sýry jsou o sobě slané dost. Nakonec přidáme ořechy a hrozny a krátce prohřejeme.

sýrzelenina
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno