Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pavlova s ovocem


Suroviny

  • 150 ml bílků (z cca 4 vajec)
  • 220 g jemného krupicového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu, prosátého
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • Na dokončení
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 300 g mraženého nebo čerstvého lesního ovoce (maliny, ostružiny, jahody, rybíz...)
  • moučkový cukr na posypání, nemusí být

Postup

  • 1

    Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a při nízkých otáčkách šlehače šlehejte tak dlouho, až při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby byl sníh pevný, lesklý a zároveň bez velkých bublin.

  • 2

    Přidejte škrob a ocet a zlehka prošlehejte. Plech potáhněte pečicím papírem a směs vytvarujte do kruhu o průměru 18 cm. Troubu ztlumte na 120 °C, vložte do ní plech s pavlovou a pečte 80 minut.

  • 3

    Pak troubu vypněte a pavlovu v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte dopevna, natřete ji na pavlovu, navrch dejte ovoce, jahody můžete překrojit, případně poprašte moučkovým cukrem. Nakrájejte na dílky – nelekejte se, prakticky vždycky se přitom aspoň trochu rozdrobí – a ihned podávejte.

dortjahodymoučníksladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno