Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Parmský řízek s bramborovou kaší


Suroviny

  • Na řízek
  • 4 plátky telecí kýty po 150 g
  • 100 g parmazánu
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • Na bramborovou kaši
  • 500 g brambor varný typ B/C
  • 150 ml smetany na šlehání
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

  • 1

    Telecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance, kterou jsme napůl smíchali s parmazánem.

  • 2

    Smažíme zvolna na vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  • Bramborová kaše:
  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a vaříme do měkka v osolené vodě.

  • 2

    Po uvaření slijeme, přidáme povolené máslo a vmícháme horkou smetanu.

  • 3

    Šleháme, dokud kaše není hebká.

bramborová kašebramborový salátbramboryhovězí masořízeksalátsmaženéšťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 30 min
  • Doba vaření: 1 hod
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno