Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Oukrop neboli česnečka


Suroviny

  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 3 brambory
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 cibuli
  • 2 krajíce staršího chleba
  • čerstvá petržel
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup

  • 1

    Na sádle zlehka zpěníme cibuli, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory, polovinu utřeného česneku, pepř a kmín. Vaříme 15 minut.

  • 2

    Pak přidáme zbytek česneku, majoránku, plocholistou petržel a dochutíme dle potřeby solí. Na troše sádla si opečeme kostičky chleba.

  • 3

    Polévku podáváme velmi horkou se strouhaným sýrem a chlebovými krutony. Můžeme přidat i vejce, které rozklepneme do vroucí polévky a vypneme sporák.

česnekkrutonypečivopolévka
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno