Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Ořechová roláda


Suroviny

  • 1/4 l bílků (z 8 - 9 vajec dle velikosti)
  • 250 g cukr krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g vlašských ořechů (v sáčku natlučených paličkou na hrubo)
  • 1 ks vanilkový cukr
  • půl prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce moučkového cukru (na posypání těsta)
  • 500 ml šlehačky

Postup

  • 1

    Do mísy vlijeme bílky se špetkou soli a šleháme asi 2 minuty bílky do pěny. Přidáme polovinu cukru a stále šleháme bílky s cukrem do husta. Potom přidáme zbytek cukru a ještě šleháme asi 2 minuty. Bílky s cukrem musí být ušlehané na pevno. Uděláme zkoušku tak, že převrátíme mísu se sněhem, když sníh drží v míse přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a ořechy do našlehaného sněhu.( já si vždy smíchám předem prosátou mouku s pr.do peč. a ořechy dohromady do mísy a promíchám tyto suché přísady)

  • 2

    Vše lehce promícháme a těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Uhladíme a do sítka si dáme polévkovou lžíci moučkového cukru a pocukrujeme celou plochu těsta.
    Vložíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova. Já jsem pekla na 170 °C na horkovzduchu asi 12 minut. Každý se musí řídit svojí troubou.

  • 3

    Upečený plát dáme vychladit. Plát lehce popraská, to ale není na závadu. Ušleháme si šlehačku do tuha a naneseme ji na vychladlý korpus, ze kterého jsme odstranili papír a zavineme do rolády. Dáme vychladit. Roládu naporcujeme na silnější plátky asi 4 cm. Pocukrujeme a podáváme.

moučníkořechyroládasladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno