Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Opečený kabanos, sázené vejce, čočka na kyselo


Suroviny

  • 400 gramů čočky
  • 2 menší cibule
  • 600 gramů kabanosu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • cukr
  • ocet
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Čočku si namočíme alespoň na dvě hodiny a uvaříme v nesolené vodě s bobkovým listem doměkka. Na pánvi rozškvaříme sádlo, přidáme cibuli, lžíci cukru, po pěti minutách hladkou mouku (necelou polévkovou lžíci), trochu vývaru z čočky, do pánve přidáme vařenou čočku, osolíme, opepříme, dokyselíme dle chuti.

  • 2

    Kabanos si ozdobně nařežeme a opečeme na sádle. Taktéž sázená vejce. Měla by být co nejčerstvější a mít pokojovou teplotu.

  • 3

    Rozklepneme je a rychle opečeme tak, aby žloutek zůstal syrový.

  • 4

    Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.

luštěninyuzeninyvejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno