Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Omotaná játra


Suroviny

  • 300g krůtích jater
  • 2 cibule
  • 250 g slaniny nebo kvalitní šunky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička soli
  • grilovací koření

Postup

  • 1

    Játra omyjeme, osušíme, příp. odblaníme. Překrájíme na menší kusy a okořeníme. Každý kousek zamotáme do slaniny.

  • 2

    Dno pekáčku nebo zapékací misky pokryjeme na céčka pokrájenou cibulí, kterou osolíme a posypeme cukrem. Na vrstvu cibule vyskládáme játra, která zalejeme šlehačkou.

  • 3

    V troubě vyhřáté na 200°C zapékáme cca 20 minut. Příloha: různě upravené brambory (šťouchačky, kaše, nebo jen vařené…)

Vařené brambory ve slupce

bramborová kašebramboryuzeninyvnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno