Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Omeleta se špenátem a brynzou


Suroviny

  • Omeleta
  • 4 vejce
  • 4 lžíce 12% smetany na vaření
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce másla a trochu oleje
  • Na náplň
  • 200g mraženého /nebo čerstvého/ listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
  • 100 g brynzy
  • 1 lžíce oleje nebo másla

Postup

  • 1

    Vejce prošleháme se smetanou, solí pepřem. V pánvi si rozpálíme tuky přidáme rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu na mírném ohni.

  • 2

    Na druhé pánvičce si připravíme náplň: Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme. Dusíme dokud špenát nezměkne /je-li čerstvý/ nebo se nerozmrazí /je-li mražený/.

  • 3

    Hotovou omeletu opatrně přesuneme na talíř, navrstvíme špenát a posypeme rozdrobenou brynzou. Přehneme a můžeme podávat.

brynzašpenátvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno