Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Obrácený řízek


Suroviny

  • 4 plátky vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm)
  • 100 g anglické nebo jiné slaniny
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně „naboucháme“ do masa. Lepší je použít mikrotenový sáček.

  • 2

    Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna z obou stran dozlatova. Poté přendáme do pekáčku. Na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniny a vyskládáme co nejtěsněji k sobě.

  • 3

    Přiklopené zapékáme v troubě na 200°C cca 30 minut. Pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

bramborová kašebramborový salátbramboryřízeksalátsmaženéšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno