Omytá rajčata příčně rozkrojíme, máme-li větší, klidně i na tři díly. Řeznou plochou je dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a zasněžíme moučkovým cukrem. Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 °C (horkovzduch).
Mezitím, co se pečou rajčata připravíme cibuli: Do pánve dáme cca 2 lžíce oleje a na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Poté přidáme lžíci cukru a necháme cibuli za občasného míchání zkaramelizovat.
Koláčovou formu vytřeme zbytkem oleje, posypeme lžící cukru a poklademe pečenými i sušenými rajčaty, přidáme tymián(nebo jiné oblíbené bylinky), nasekané ořechy a cibuli.
Listové těsto rozválíme do velikosti a tvaru koláčové formy, přiklopíme na zeleninu, propícháme po celé ploše vidličkou.
Vložíme do trouby a při teplotě 180 °C pečeme 20-30 min.
Pak koláč překlopíme a posypeme hoblinkami parmazánu nebo sýrem Gran Moravia.