Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Obrácený dijonský řízek


Suroviny

  • 4 plátky krkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...)
  • 4 lžíce dijonské hořčice se zeleným pepřem
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sádlo nebo jiný tuk na smažení

Postup

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.

  • 2

    Na každý plátek použijeme jednu lžíci hořčice. Uložíme do misky, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.

  • 3

    Vejce si rozšleháme s trochou soli. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a rukou pořádně strouhanku vtlačíme do masa.

  • 4

    Poté maso protáhneme ve vejcích a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami.

bramborová kašebramborový salátbramboryřízeksalátsmaženéšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno