Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Obložená topinka s volským okem


Suroviny

  • 2 krajíčky staršího chleba
  • 2 lžíce sádla
  • 2 plátky uzeného sýra
  • 50 g libovolného salámu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • kečup
  • majonéza (nemusí být)
  • sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Na rozpáleném sádle opečeme dozlatova z obou stran chleba. Na papírové utěrce necháme vsáknout přebytečný tuk.

  • 2

    Z obou stran potřeme česnekem, namažeme hořčicí, dáme plátkový sýr a uzeninu.

  • 3

    Do pánve po topince opatrně rozklepneme vejce a necháme srazit bílek. Žloutek by měl zůstat tekutý. Opatrně přesuneme na obloženou topinku a teprve teď osolíme.(zůstane krásně lesklý.) Můžeme přidat kyselou okurku, kapii, rajče…

česnekpečivosmaženésýrtopinkyuzeninyvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno