Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Nakládaná vepřová žebírka s hráškem a mrkví


Suroviny

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 3 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce worchesteru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce chilli
  • sůl, pepř
  • papriky
  • tymián
  • vývar
  • 0,6 kg brambor
  • 1 větší mrkev
  • 1 konzerva hrášku
  • oříšek másla
  • cukr
  • citron

Postup

  • 1

    Na olej zpěníme cibuli, přidáme cukr, protlak, koření, worchester, sůl, chilli, provaříme a marinádou zalejeme osolená a opepřená žebra. Necháme je odležet 12 hodin, pak je dáme do alobalu i s marinádou a pečeme 45 minut. Necháme vystydnout.

  • 2

    Vyjmeme žebra a grilujeme je za stálého potírání, dokud nejsou měkká. Na jejich povrchu vytvoříme glazuru.

  • 3

    Na máslo vložíme nakrájenou mrkev, přidáme trochu cukru, podlijeme, dusíme deset minut, pak přidáme hrášek, zahustíme jíškou a dochutíme citronem.

Vařené brambory ve slupce

bramborymrkevvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno