Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Moravský vrabec, dušené zelí, klusky


Suroviny

  • 600 gramů vepřového boku
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • kmín, pepř, sůl
  • Zelí
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 1 cibule
  • cukr, sůl, kmín
  • Klusky
  • 800 gramů brambor
  • 150 gramů bramborového škrobu
  • voda

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, prosolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, 2 cibule a necháme ležet v chladu 24 hodin. Druhý den přendáme maso do pekáčku, podlijeme posypeme kmínem a zvolna pečeme přikryté asi hodinu, pak maso odkryjeme a na plný výkon dopečeme na kůrku.

  • Zelí
  • 1

    V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme propláchnuté kysané zelí, posypeme kmínem, osolíme dle potřeby a dusíme do měkka.

  • 2

    Na závěr zelí zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, provaříme a dle chuti přidáme cukr.

  • Klusky
  • 1

    2/3 brambor uvaříme, 1/3 necháme syrovou.

  • 2

    Syrové nastrouháme a vymačkáme vodu, přidáme prolisované vařené a vychladlé brambory, osolíme, přisypeme škrob a tvarujeme kuličky, které můžeme zploštit a vytvořit uprostřed důlek. Vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou.

Polské klusky

bramborové knedlíkyčesnekhouskové knedlíkyknedlíkysvětová kuchyněvepřové masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno