Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Moravští vrabci, dušené zelí, karlovarský knedlík


Suroviny

  • 800 gramů vepřového boku
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, kmín
  • vývar
  • hladká mouka
  • Zelí
  • 1 hlávka zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 2 menší brambory
  • kmín, ocet, sůl, cukr
  • Knedlíky
  • 6 žemlí
  • 3 vejce
  • 2 hrsti sekané petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • smetana nebo mléko
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na kostky, osolíme a vmasírujeme utřený česnek, přidáme kmín a cibuli. Necháme v lednici 12 hodin odležet. Pak podlijeme vodou a pečeme na středně vyhřátý stupeň trouby doměkka.

  • 2

    Sebereme přebytečný tuk, podlijeme vývarem, necháme zredukovat a zaprášíme hladkou moukou. Pak provaříme.

  • Zelí
  • 1

    Nakrájené zelí přidáme na lehce osmaženou cibulku, kterou jsme si připravili na sádle, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme, dusíme do měkka.Když je zelí měkké, přidáme dvě na jemno nastrouhané brambory. Provaříme, pak dochutíme cukrem a octem.

  • Knedlíky
  • 1

    Knedlíky připravíme tak, že si nakrájíme žemle na kostky a opečeme na másle. Žloutky ušleháme se zbylým máslem, z bílků vytvoříme sníh. Přidáme nasekanou petrželku, hrubou mouku, vše spojíme a zabalíme do potravinové fólie do formy válečku. Vaříme 25 až 30 minut v osolené vodě.

bramborové knedlíkyknedlíkyvepřové masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno