Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Moravský vrabec, kedlubnové zelí


Suroviny

  • Na vrabce
  • 500g libového bůčku bez kosti
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • voda na podlévání
  • Na zelí
  • 2 větší kedlubny
  • 50 g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • sůl
  • ocet a cukr dle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky + trošku vody /na zátřepku/

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, vetřeme do nich utřený česnek, sůl a kmín.

  • 2

    Do pekáčku dáme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky, podlijeme trochou vody a přiklopené dáme do trouby. Pečeme na 200°C cca hodinu. Podléváme a otáčíme.

  • 3

    Pak odklopíme a další 1/2 hoďku necháme dojít na barvu. Dle potřeby podléváme a otáčíme.

  • Zelí
  • 1

    Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.

  • 2

    Přidáme kedlubnu nahrubo nastrouhanou na slzičkovém struhadle. Podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme ocet a cukr dle chuti. Dusíme doměkka a nakonec přidáme zátřepku. Ještě chvilku provaříme.

bramborové knedlíkyknedlíkyvepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno