Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Míša řezy


Suroviny

  • Těsto
  • vejce 6 ks
  • moučkový cukr 6 lžic
  • olej 2 lžíce
  • polohrubá mouka 6 lžic
  • prášek do pečiva 1/2 lžička
  • kakaový prášek 3 lžíce
  • Krém
  • máslo 250 g
  • měkký tvaroh 500 g
  • moučkový cukr 150 g
  • Poleva
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 150 g jemně nastrouhané hořké čokolády

Postup

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.

  • 2

    Vyšleháme 6 žloutků s 6-ti lžičkami moučkového cukru. Přidáme 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva a kakaem. Celé to pak jemně smícháme s ušlehaným sněhem z bílků.

  • 3

    Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 180 °C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu.
    Po upečení piškot necháme vychladnout.

  • 4

    Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout. Poté již jen nalijeme polevu. Dáváme si bacha, aby poleva nevytekla z krému do okrajů.

čokoládamoučníkřezysladkétvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno