Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Minutková kuřecí játra a brambory v solné krustě


Suroviny

  • 500 g chlazených kuřecích jater
  • 100 g kvalitní slaniny
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • 1 feferonka

Postup

  • 1

    Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta. Do pánve dáme na proužky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

  • 2

    Oloupaný česnek rozplácneme naplocho položeným nožem a pak jej nasekáme. Přidáme do pánve a necháme rozvonět. Feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Přidáme do pánve a krátce zarestujeme.

  • 3

    Nakonec přidáme játra, okmínujeme, osolíme a opepříme dle chuti a za stálého míchání opékáme cca 6 minut. Po rozkrojení by měla být játra uvnitř růžová, ale nesmí býti krvavá. V tom případě ještě chvilku restujeme.

Brambory pečené v solné krustě

bramboryčesnekkuřecí masovnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno