Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Medová krkovička pečená v pivu


Suroviny

  • 4 plátky krkovice s kostí
  • 3 cibule
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce Teriyaki omáčky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 50 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • chilli papričku nakrájenou nadrobno
  • čerstvě mletý pepř
  • 250 ml světlého piva, zde Budvar
  • sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme.

  • 2

    Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.

  • 3

    Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
    Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

alkoholbramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno