Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Masové pirohy


Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 20 gramů droždí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • hrnek mléka nebo vody
  • 300 gramů mletého masa
  • malý rajský protlak
  • 1 menší cibule
  • chilli
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • cukr
  • tymián
  • paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oleje

Postup

  • 1

    Na lžicce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, papriku, protlak, cukr, sůl, tymián, chilli, chvilku dusíme a na závěr přidáme nakrájený sýr.

  • 2

    Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažnou vodu, necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny a vytvoříme těsto, které necháme vykynout v teple.

  • 3

    Pak vyválíme plát vysoký asi centimetr a rozdělíme jej na čtverce, na které poklademe masovou směs. Zabalíme jako buchty, vyskládáme vedle sebe do pekáčku, potřeme olejem, aby se nelepily a dáme péci na 25-30 minut do rozpálené trouby.

  • 4

    Potíráme vejcem. Výborné jsou ještě teplé.

mleté masopečivopříloharuskásvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno