Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Masové koule v rajské omáčce


Suroviny

  • Karbanátky
  • 0,5 kg mletého masa (nejlépe směs hov.+ vepř.)
  • 1 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky majoránky
  • pepř
  • Omáčka
  • 2 rajské protlaky
  • 1 střední cibule
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 1 lžička soli

Postup

  • 1

    Maso dáme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.

  • 2

    Během smažení karbanátků si nakrájíme na kostičky cibuli, orestujeme, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova.

  • 3

    Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlak a pomalu podléváme vařící vodou (asi 1 l), mícháme…podléváme…mícháme. Přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list.

  • 4

    Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád, když chcete kyselejší přidejte trochu citronky a naopak sladší, přidejte cukr. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbanátky.
    Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží, jak kdo má rád…

mleté masoomáčkatěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno