Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Máslová kuřecí prsa na žampionech a bílém víně


Suroviny

  • 2 velké nebo 3 menší kuřecí prsa (prsní řízky)
  • 250 g krémových žampionů
  • 1 velká žlutá cibule
  • 300 ml suchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský)
  • 150 g čerstvého másla
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.

  • 2

    V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.

  • 3

    Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.

  • 4

    Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.

  • 5

    Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.

    Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi..v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.

Brambory v tlakovém hrnci

alkoholbramborová kašebramboryhoubykuřecí masorýžešťouchané brambory
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno